OM ENTERPRISE RENT-A-CAR

Vad är The Enterprise Way? Att ta hand om våra kunder, våra samhällen och vår miljö.

Den företagskultur och det hårda arbete som skapade Enterprise Rent-A-Car är en pågående framgångssaga. Våra vägledande principer och ödmjuka början kretsar kring personlig ärlighet och integritet. Vi tror på att stärka våra samhällen ett i taget. Ge service åt våra kunder som om de vore vår familj. Och givande hårt arbete. Dessa saker är lika sanna idag som de var när vi grundades 1957.

Idag positionerar vårt omfattande nätverk, fordonspark och tjänsteutbud Enterprise som en del av världens största leverantör av transportlösningar. Vi erbjuder våra kunder lokal- och flygplatsuthyrning, bildelning, uthyrning av exotiska bilar och minibussar, tillsammans med vår Flex-E-Rent-service som tillhandahåller företagslösningar för särskilda fordonsbehov, däribland temperaturreglerade skåpbilar och lättillgängliga minibussar. Vi finns i mer än 100 länder med över 9 500 platser. Vad innebär det för våra kunder? Vi finns där när du behöver oss.

Vi tar en aktiv roll inom hållbar utveckling, inte bara för att det är smart för vår verksamhet, utan vi tror på att göra världen till en bättre plats för kommande generationer. Tack vare vår storlek är vi i en unik position för att främja innovation, avancerad forskning och testa marknadsdrivna lösningar.

Visste du?

Grundaren Jack Taylor valde namnet Enterprise som en hyllning till hangarfartyget USS Enterprise som han tjänstgjorde på under andra världskriget. Idag är namnet "Enterprise" synonymt med ledarskap och vision för verksamheten.

  • Grundaren Jack Taylor
  • Väg med bilar
  • Enterprise filialkontor
  • Bränsleforskning
  • CarShare
  • Bil på allmän väg
  • USS Enterprise

VÄRDEN

9 500

Företaget har över 9 500 platser i fler än 100 länder.

50 MM

Enterprise har avlagt ett löfte om att plantera 50 miljoner träd på 50 år.

”Ta hand om kunder och personal först, så kommer allt annat av sig självt.”

Det hela började med sju bilar och en magkänsla

En mans vision är hur företaget historia tar sin början. År 1957 återvände Jack Taylor, dekorerad pilot från andra världskriget, hem med hopp om att bygga upp ett företag och starta en familj.

Med hjälp av erfarenheter från den amerikanska marinkåren – däribland värdet av hårt arbete, lagkänsla och att helt enkelt göra det rätta – anammade Jack det nya konceptet med leasingbilar, med en fordonspark bestående av sju bilar.

Enterprise är nu ett välkänt namn för frekventa resenärer och vägfarare. Vi är ett varumärke som är känt som världsledande i biluthyrningsbranschen. Vi värdesätter våra anställda och kunder som om de vore familjemedlemmar. Idag fortsätter Enterprise att nå framgångar genom en enkel, men ändå kraftfull värdegrund för att bli ledande inom biluthyrning, liksom inom hållbar utveckling och innovation.


Par utforskar en hyrbil